Pàgines

martes, 8 de julio de 2014

EL "GRUP FILATÈLIC I DEL COL-LECCIONISME DE PALMA" PRESENTE EN LA VI AVIACIÓN Y ESPACIO

VI AVIACIÓN Y ESPACIO

Del 27 de juny al 6 de juliol se va celebrar al Cuartel General del Ejército del Aire (Madrid) la VI AVIACIÓN Y ESPACIO en commemoració del 75è aniversari del Ejército del Aire.
L’exposició filatèlica, de caràcter nacional i no competitiu, va reunir, al vestíbul principal de l’edifici, 182 col.leccions de les classes d’Aerofilatèlia i Astrofilatèlia pertanyents a col.leccionistes de setze diferents grups i/o associacions filatèliques, entre ells el Grup Filatèlic i del Col.leccionisme de Palma (GFiCP).


                         Cartell de l’exposicíó a les escales d’entrada del Cuartel General del Aire.

A l’acte d’inauguració del 27 de juny assistiren les més altes autoritats civils i militars les quals, al pati principal de l’edifici, glosaren la importància d’aquest esdeveniment que, passats divuit anys de l’anterior Aviación y Espacio –celebrada a Sevilla l’any 1996- tornava a presentar les millors peces filatèliques que se poden veure avui en dia en mans dels expositors espanyols.
Després de la inauguració se va presentar el segell commemoratiu del 75è aniversari del Ejército del Aire, que CORREOS ha emès en Pliegos Premium de 20 unitats cadascun. La tirada d’aquesta emissió són 300.000 exemplars, és a dir, 15.000 plecs.


      Pliego Premium del segell commemoratiu. A la part inferior figura l’anotació VI Exposición Filatélica             Nacional de Aviación y Espacio. Madrid, del 27 de junio al 6 de julio de 2014.

El Grup Filatèlic i del Col.leccionisme de Palma va participar amb tres col.leccions de dos dels seus socis.
A la secció d’Aerofilatèlia d’Espanya:
Joan ESTELRICH, “El Correo Aéreo en Baleares 1936-1939” (8 quadres)
A la secció d’Astrofilatèlia:
Antoni RIGO, “Animales en el Espacio” (1 quadre) i “Globos de Investigación” (1 quadre).


                                 Vista de la col.lecció de Joan Estelrich a les sales de l’exposició.

Sens dubte una ocasió immillorable per gaudir de les millors cartes volades per avió i coet dins el marc d’un espai únic com és el Cuartel General del Ejército del Aire de Madrid.


                                  Sobre commemoratiu amb segell i mata-segells de l’exposició.

No hay comentarios:

Publicar un comentario