Pàgines

lunes, 8 de marzo de 2021

8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA. La futura primera astronauta DONA sobre la Lluna

 

Durant dècades la NASA anunciava de manera regular noves llistes d’astronautes que s’incorporaven al cos d’astronautes mentre se’ls assignava una missió per viatjar a l’espai. Però el 2011, quan se retiraren els transbordadors espacials, aquests anuncis s’aturaren i no ha estat just fins el 2020, amb la represa dels vols espacials tripulats mitjançant les naus Dragon de la companyia privada SpaceX, quan han tornat a produir-se noves incorporacions d’astronautes.

El passat 09 de desembre de 2020, la NASA feu un anunci un tant especial. No se tractava de la incorporació de nous astronautes, sinó del nomenament dels astronautes que passaran a formar part del programa ARTEMIS, que retornarà els vols tripulats cap a la Lluna, més de 50 anys d’aquells únics, fins ara, primers vols del programa APOLLO.

Si recordem, el programa APOLLO permeté que 12 astronautes, tots homes, i tots de raça blanca, trepitjaran sòl lunar del 1969 al 1972, però el programa ARTEMIS pretén retornar al nostre satèl·lit natural i portar UN home i LA PRIMERA DONA a la Lluna.

Per aquest motiu, dels 18 astronautes seleccionats, 9 són homes i 9 són dones.

D’entre elles, en sortirà la primera dona a viatjar i a trepitjar la Lluna l’any 2024.

Aquests són els seus noms llistats per ordre alfabètic:

-          Kayla Barron, 33 anys. Novella.

-          Christina Koch, 41 anys. Ostenta el rècord de permanència seguida a l’espai per una dona amb 328 dies a l’Estació Espacial Interancional (ISS, per les seves sigles en anglès).

-          Nicole Mann, 43 anys. Novella.

-          Anne McClain, 41 anys. 204 dies a l’espai (ISS) a la seva primera missió espacial.

-          Jessica Meir, 43 anys. 205 dies a l’espai (ISS). Formà part de la primera sortida extra-vehicular de dues dones a l’espai juntament amb Christina Koch.

-          Jasmine Moghbeli, 37 anys. Novella.

-          Kate Rubins, 42 anys. Dues missions espacials de 115 dies i 57 dies de permanència a la ISS.

-          Jessica Watkins, 32 anys. Novella.

-          Stephanie Wilson, 54 anys. Veterana de tres missions espacials dels transbordadors Shuttle a la ISS amb un total de 43 dies a l’espai.

 

Antoni RIGO

President de la Comissió d’Astrofilatèlia de FESOFI

1 comentario:

  1. ¡Saludos!
    Gracias por prestar atención a mi aviso.
    Por su importancia, este aviso está subvencionado para que llegue a la persona adecuada.
    Soy Ana María, de Tarragona, almirante jubilada, en cuidados intensivos por enfermedad.
    Por esta enfermedad y por lo que revelan mis exámenes médicos, mi supervivencia es limitada.
    Al no tener familia, mi padre eclesiástico y guía espiritual me recomienda dar mi herencia para obtener el favor divino por las actividades en las que me he involucrado durante mi carrera.
    Para ello, deseo colocar a mi bichón Mila, que ha sido la alegría de mi vida durante los últimos años, con una familia, y una suma de 317.000 euros que, además de proporcionar los cuidados necesarios a Mila, se utilizará para ayudar a los niños pobres y a las personas sin hogar.
    Para ayudarme a cumplir esta misión, me gustaría pedir a quien esté interesado que se ponga en contacto conmigo por correo electrónico para mantener una conversación franca y honesta.
    Muchas gracias.
    anamariajulio38@gmail.com

    ResponderEliminar